گیاهان مختلف می توانند به روش های مختلف بر بدن تأثیر بگذارند.
به عنوان مثال، مقداری آشواگاندا می تواند سطح هورمون استرس کورتیزول را در خون کاهش دهد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض سطوح بالای کورتیزول در گردش می تواند خطر ابتلا به اضطراب را در فرد افزایش دهد.
گیاهان دیگر می توانند با تغییر در پردازش سیگنال در مغز به آرامش کمک کنند. به عنوان مثال، عصاره ریشه سنبل الطیب ممکن است گیرنده های گاما آمینوبوتیریک اسید را در مغز تعدیل کند، که ممکن است آرامش را تقویت کند و احساسات اضطراب را کاهش دهد. بنابراین، بسیاری ادعا می کنند که ریشه سنبل الطیب همچنین می تواند به درمان شرایط خواب مانند بی خوابی کمک کند.
Ashwagandha یا Withania somnifera در میان گروهی از گیاهان به نام "آداپتوژن" است.
گیاهان موثر روی استرس و اضطراب
آداپتوژنها بر سیستمها و هورمونهایی تأثیر میگذارند که پاسخ استرس فرد را تنظیم میکنند. آشواگاندا سابقه طولانی استفاده در داروهای سنتی هندی یا آیورودا دارد.
یک مطالعه کوچک در سال 2019 با منبع مورد اعتماد کارآیی آشواگاندا را برای استرس و اضطراب بررسی کرد.
این مطالعه 8 هفته ای شامل 58 شرکت کننده با استرس درک شده بود. هر شرکت کننده به طور تصادفی یکی از سه درمان را دریافت کرد: عصاره آشواگاندا در دوزهای 250 میلی گرم (میلی گرم) در روز، 600 میلی گرم در روز، یا دارونما.
شرکت کنندگانی که آشواگاندا مصرف کردند کورتیزول کمتری نسبت به گروه دارونما نشان دادند. آنها همچنین کیفیت خواب بهبود یافته را تجربه کردند.
شرکتکنندگانی که 600 میلیگرم آشواگاندا مصرف کردند، سطح استرس را به میزان قابلتوجهی کاهش دادند. با این حال، شرکت کنندگانی که دوز کمتری از آشواگاندا مصرف کردند کاهش استرس را گزارش نکردند.
در مطالعه کوچک دیگری در سال 2019، 60 شرکت کننده با اضطراب خفیف، 240 میلی گرم آشواگاندا یا دارونما به مدت 60 روز دریافت کردند. کسانی که از این گیاه استفاده می کردند کاهش قابل توجهی در برخی از معیارهای اضطراب نشان دادند اما در برخی دیگر نه.
مردم می توانند آشواگاندا را به صورت قرص یا به شکل تنتور مایع مصرف کنند.
بابونه گیاهی گلدار است که از نظر ظاهری شبیه به دیزی است. مردم می توانند از دو نوع بابونه به صورت دارویی استفاده کنند: بابونه رومی و بابونه آلمانی.
برخی افراد از بابونه به اشکال زیر برای کمک به کاهش استرس و اضطراب استفاده می کنند:
کرم پوست
یک کارآزمایی بالینی کوچک در سال 2016، اثربخشی و ایمنی بابونه را به عنوان یک درمان طولانی مدت برای اختلال اضطراب فراگیر (GAD) بررسی کرد.
همه 93 شرکت کننده روزانه 1500 میلی گرم بابونه به مدت 12 هفته دریافت کردند. برخی به مدت 26 هفته به مصرف بابونه ادامه دادند، در حالی که بقیه به دارونما روی آوردند.
محققان مشاهده کردند که شرکتکنندگانی که مصرف بابونه را ادامه دادند، نسبت به افرادی که به دارونما تغییر میدهند، کمتر دچار عود علائم GAD شدند. با این حال، زمانی که عود رخ داد، علائم کمتر بود.
برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به بابونه را تجربه کنند. ممکن است با داروهای خاصی از جمله وارفارین رقیقکننده خون و داروی ضد رد سیکلوسپورین تداخل داشته باشد.
برای هر کسی که هر نوع دارویی مصرف می کند مهم است که قبل از مصرف چای یا مکمل های بابونه با پزشک خود مشورت کند.